Română image
Dr. Zaher Alajlani, Ph.D., este un autor de proză scurtă, cercetător și traducător de origine siriană, stabilit in Cluj-Napoca, România. Articolele și textele sale de proză scurtă au apărut în publicații din România, Grecia, Regatul Unit, Statele Unite ale, India, Tunisia, Iraq și Siria.

Este autorul cărților In Death Veritas (2014), Vera and Other Stories (2015), Death to the Desert (2018) și On the Bank of Somesul Mic and Other Stories (2022).

In 2022, “Veorica,” proza scurta in engleza a lui bazată în Cluj-Napoca, a fost nominată pentru Pushcart Prize de carte The Way Back to Ourselves Literary Journal din SUA.

Zaher este licențiat în Limbă și Literatură Engleză la Universitatea din Damasc, are un masterat în Cultură, Literatură și Ideologie Engleză la Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, un al doilea masterat, în Comunicare, la Universitatea din Indianapolis, și un certificat de învățare la distanță în Psihologie de la Universitatea Staffordshire.

Zaher are un Ph.D. in literatură comparată din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Teza a lui cercetează arhetip savantul nebun in patru romane (inclusiv Castelul din Carpați și Frankenstein) și discută conflictul între religie și știință în secolul 19. Zaher este corector al publicației Metacritic Journal for Comparative Studies and Theory (România), precum și editor de ficțiune la Agape Review (USA).

Zaher este fondator și redactor-șef de Matia Press (matia-press.com).